Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Médiumok

Lukas médiumok (festéshez használt segédanyagok)
A médiumok sokféle módon nyújtanak segítséget különleges kreatív lehetőségeket teremtve a festés művészetében. A LUKAS több mint 150 éves tapasztalattal rendelkező specialista,  különös gonddal fejlesztett ki közel 100 különböző médiumot, amelyeket  új szemléletben mutatunk be. Az új színkódolásunkon alapulva  nagyon könnyű felismerni, hogy melyik technikához milyen szín használatos: piros: olajfestmény • zöld: különböző technikákhoz • narancs: akrilfestékhez • sötétlila: vizes alapú festékek • világoskék: festékszóró • lila: restaurálás • sárga: aranyozás 

Rendezés:
Nézet:
Raktáron

Enyhén sárgás színű, de nem sárguló festőszer gyorsan száradó alapok készítéséhez. A festékhez keverve könnyen szétterülő, egyenletesen porózus matt alapot kapunk. Használatával meggátolható az „egyenetlen festék felszívódás”. Jól rázza fel használat előtt!

1.990 Ft -tól
Raktáron

A Lukas repesztőlakk 2 és két különböző színű akril festék keverésével gyönyörű kétszínű repedezett hatást érhet el. 

3.490 Ft
Raktáron

A Lukas repesztőlakk 1 és repesztőlakk 2 kombinációjával a felületnek autentikus, antik megjelenést kölcsönözhet. (repedező hatás)

3.490 Ft
Raktáron

Kissé sárgás médium, lassan száradó gyanta olajfestékekhez. Javasolt a „wet-on-wet” technikához. A felületi károsodások retusálásához is alkalmas. Növeli a fényt és áttetszőséget.
 

1.990 Ft -tól
Raktáron

Tiszta, nem sárguló médium gyorsan száradó gyantás olajfesték készítéséhez.  Gyorsítja az olajfestékek felületének száradását. Növeli a festék fényességét és átlátszóságát. Jól rázza fel használat előtt!

1.990 Ft -tól
Raktáron

Kissé pirosas médium, gyorsan száradó, nagy rugalmasságú alkidgyanta olajfestményekhez. Növeli a fényt és áttetszőséget. Úgy szárad, mint a tiszta olajfesték, terpentinben oldhatatlan.

1.790 Ft -tól
Raktáron

A festmények felületére a levegőből különféle szennyezőanyagok kerülhetnek, így azokat idővel célszerű eltávolítani, mert az idő elmúltával csökkenthetik a kép esztétikai élvezetét. Az általunk forgalmazott tisztítok használata nem igényel semmiféle festészeti illetve restaurátori előképzettséget, de célszerű a tisztítást mindig a festmény szélén, oldalán kezdeni. (A festményt a keretből kivéve.) Nagyon szennyezett, esetleg sérült festékfelület esetén mindenképpen forduljunk szakemberhez.

3.090 Ft -tól
Raktáron

Kissé sárgás médium, gyorsan száradó, rugalmas, alkidgyanta olajfestékekhez. Úgy szárad, mint a tiszta olajfestékek, terpentinben nem oldódik. Megelőzi a töredezést.

Festés vastag rétegekben: Hogy a festékek vastag és vajszerű állaga megmaradjon, miközben nem repedezik, a Lukas médium 5 „festővaj” használatát javasoljuk. Ez testesebbé teszi a festéket és lehetővé teszi, hogy az oxigén lejusson az alsóbb rétegekbe.

Használat után gondosan zárja be! Fontos: Azok a festmények, amelyeket sokáig tárolnak sötétben, enyhén besárgulhatnak, különösen a fehér részeken. A fény visszafordítja ezt a hatást.

1.590 Ft -tól
Raktáron
Médium festékfolyatásos (Fluid painting) technikához

.Az akrilfestékhez keverve jelentősen megnöveli annak folyási tulajdonságait. Átlátszó, száradás után vízálló. 
A művész szilikon olajjal vegyítve különleges hatásokat érhetünk el, csepp formájú vagy sejtszerű mintázatot lehet általa létrehozni. 
Jól terülő anyag, mely csökkenti a súrlódást és a tapadást.
 
2.690 Ft -tól
Előrendelhető

Művész szilikonolaj

Festékfolyatásos (Fluid Painting) technikához 

Az akrillfestékkel és a Lukas pouring médiummal keverve különleges hatásokat érhetünk el. Jól terülő anyag, mely csökkenti a súrlódást és a tapadást.
Csepp formájú vagy sejtszerű mintázatot lehet általa létrehozni. Figyeljünk az elegy folyósságára! A helyes sűrűséget akkor érjük el, ha a lefelé fordított keverőpálcáról egyenletes sugárban folyik a keverék. A megfelelő homogenitás érdekében pedig az összetevőket alaposan ki kell keverni! 

Egyedi hatások eléréséhez használhatunk metál akrilfestékeket (arany, ezüst stb)
Festőkés használatával pedig irányt adhatunk a mintának és simítással befolyásolhatjuk a cellák kialakulását.   

30 ml.

890 Ft
Raktáron

Kötőanyag a vízzel keverhető olajfestékekhez. Késlelteti a Lukas Berlin száradását.
 

2.890 Ft
Raktáron

Lassítja a Lukas Berlin száradását. Lassabban szárad, mint a lenmagolaj (2250), elasztikus, nem sárguló filmréteget teremtve. A színeket testesebbé és ragyogóbbá teszi. 
Fontos: Csak felső festékrétegekhez használja!

2.890 Ft
Raktáron

Gyorsítja a Berlin olajfestékek száradását. Növeli a fényt és ragyogást. Különösen alkalmas festmények alapozására.

2.890 Ft
Raktáron

Természetes gyanta alkoholos oldata. Klasszikus szigetelő médium a nedvszívó felületekhez. Fényesíti az aranyfüstöt.

3.690 Ft -tól
Raktáron

Akrilfestékhez keverve megnöveli annak száradási idejét. Jól használható a „wet-in-wet” technikához. Minél több száradást lassító gélt adunk a festékhez, annál nagyobb mértékben növelhetjük a festék áttetszőségét.

1.790 Ft
Raktáron

Vízzel nem oldódó, matt selyem kötőanyag akril festékekhez és alapozókhoz. Az akril festékeket hígítja tapadási veszteség nélkül. 50%-os hígítással ideális festőfelületek alapozására.
 

3.490 Ft
Raktáron

Fényes, száradás után vízben nem oldódó kötőanyag akril festékekhez és alapozókhoz. Az akril festékeket hígítja tapadási veszteség nélkül.

3.790 Ft
Raktáron

Vízben nem oldódó, tisztán száradó médium, ami hígítja az akril festéket tapadási képesség vesztesége nélkül (a vízzel ellentétben) és növeli a színek csillogását.

4.290 Ft
Raktáron

Vízben nem oldódó, mattul száradó médium, ami hígítja az akrilfestéket a színek ragyogásának vesztesége nélkül. Jól rázza össze használat előtt!
 

4.290 Ft
Raktáron

A maszkoló folyadék, egy magas minőségű akvarell-médium, amely egy latex alapú, sűrűbb paszta. Teljesen vízálló, így azok a felületek amelyeket bekenünk vele, teljesen szárazak maradnak és megőrzik a papír eredeti színét, azaz átmeneti fedettséget ad a papírnak. 
Néhány perc alatt szárad, ezután bátran ráfesthetővé válik a felület.

A festék teljes száradását követően könnyen és egyszerűen ledörzsölhető a papírról. Javasolt apró, dörzsölő mozdulatokkal leszedni, mintha radíroznánk. 

FONTOS!
- ha az ecset éppen nincs használatban, azonnal el kell mosni, mert egyéb esetben megkeményedik és használhatatlanná válik!
- előtesztelés javasolt, hisz nem minden papír alkalmas ehhez a technikához!
- a maszkoló folyadékot nem szabad hígítani, mert a fedés nem biztosított!

2.290 Ft
Raktáron
Médium az akvarellek vízállóságának növeléséhez.
2.590 Ft
Raktáron

A festési felületek nedvesítésére szolgáló médium. („marhaepe kivonat”)

1.990 Ft
Raktáron

Vizes alapú festékek (vízfesték, tempera) kötőanyaga és gumitempera. Az akvarell festékek vízállóságának növelésére használt médium.

2.590 Ft
Raktáron

Erősen ibolya színű adalékanyag, ami meggyorsítja az olajfesték száradását. Fontos: Óvatosan, cseppenként adagolja, egyébként fog a színe.

2.990 Ft
Raktáron

Kissé sárgás színű médium, gyorsítja az olajfesték teljes száradását. A legerősebb száradást gyorsító médium.

2.590 Ft
Raktáron

Enyhén sárgás színű struktúrpaszta. A művésznyomatoknak festményszerű kinézetet ad. Száradás után terpentinolajban nem oldódik. Fontos: A sötétben sokáig tárolt festmények enyhén megsárgulhatnak, különösen a világos, átlátszó részek Fény hatására ez az elváltozás megszűnik.

1.990 Ft -tól
Raktáron

A Lukas Patina és a Van Dyck Brown színű olajfesték együttes használatával antik hatást érhetünk el olaj- és akrilképeken. Tegyen egy kis patinát és Van Dyck Brown olajfestéket egy pormentes anyagra. Dörzsölje át vele a lefestett képet. Ezután dörzsölje a felületet egy tiszta ruhával, amíg eléri a kívánt hatást. A száradási idő 2-5 óra.

3.490 Ft