Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Lukas Berlin olaj

LUKAS Berlin - Vízzel keverhető olajfesték. Az olajfesték új korszaka.

1862 óta a Dr Fr. Schoenfield és a LUKAS név a legjobb művészek védjegye. Még Vincent van Gogh is bizonyítottan használta a LUKAS ház termékeit, az ismert mester leginkább Düsseldorfból rendelte a festékeket.  Jelenleg számos művész a világ minden tájáról használja a 145 éves hagyományú termékeinket.

Büszkék vagyunk, hogy kifejlesztettük a vízzel keverhető LUKAS BERLIN festéket, ami egy újabb lehetőség a művészeknek, mégis követi a hagyományokat.

Berlin a határok legyőzésének szimbóluma, és a két különböző rendszer kombinációja. Hasonlóan ehhez, a LUKAS átlépi a határt a víz és az olaj között tökéletesen működve.

Miért keverhető vízzel az olajfesték?

Számos művésznek van problémája a hagyományos olajfestékkel, mivel allergiás reakcióik vannak az oldószerekre, vagy kis térben dolgoznak, ahol a megfelelő szellőzés nehezen biztosítható. Ezek a művészek megkerestek bennünket a kívánságaikkal, hogy fejlesszünk ki egy olyan festéket, ami rendelkezik a LUKAS olajfestékek tulajdonságaival. Ezeknek a kéréseknek tettünk eleget a LUKAS BERLIN kifejlesztésével.

A LUKAS BERLIN magas minőségű olajfesték, tiszta lenolajat és napraforgó olajat tartalmaz és ugyanolyan minőségű pigmenteket, mint a többi LUKAS olajfesték. Azonban a kötőanyagok egy részét úgy módosítottuk, hogy kössék, ne taszítsák a vizet. Ezért a LUKAS BERLINT ugyanúgy lehet kezelni, mint a hagyományos olajfestékeket, de vízzel lehet hígítani a veszélyes oldószerek helyett.

A víz gyorsan kipárolog a festékrétegből és hagyományos olajfestékréteget hagy, ami oxidáció útján szárad.

A LUKAS BERLIN gyártása, a nyersanyagok kiválasztása és a gyártás folyamata olyanok, mint a hagyományos olajfestékeké, azzal a kivétellel, hogy vízzel oldható.

Bizonyított fényállóság: A felhasznált pigmentek kiváló minőségűek, amelyek erős színnel rendelkeznek, tiszták és bizonyítottan tartósak. Ez a pigment választék és a magas pigment koncentráció garantálja a színerősséget, csillogást és fényt a LUKAS BERLIN festéknél.

Száradási idő: A száradási idő ugyanaz, mint a klasszikus LUKAS olajfestékek esetében. Minden festéknek 2-4 napos a száradási ideje a 80-as festékvastagság esetén (dupla ecsetvonás). Ugyanaz a lassú oxidációs folyamat megy végbe a száradás közben. Ezért a vastag impasto képeknek egy évbe is telhet, míg teljesen kiszáradnak, a festékrétegek vastagságától függően.

Állag: A LUKAS BERLIN kis adag méhviaszt tartalmaz, mint a többi Lukas olajfesték, amely vajszerű állagot és szaténcsillogást biztosít. Ráadásul, ellenállóbb a kép felülete és könnyebb lakkozni és tisztítani, ahogy ezt a restaurálók is megerősítették.

Hígítás: A LUKAS BERLIN ugyanolyan hígítási tulajdonságokkal rendelkezik, mint a klasszikus olajfestékek. Kevés víz hozzáadásával jelentős hígítás érhető el.

A többi olajfestékkel ellentétben a LUKAS BERLIN nem hígítható olyan médiumokkal, mint terpentin, citrus terpentin és más médiumok, hanem egyszerűen vízzel. A tisztítása egyszerű, szappannal és vízzel.

Keverési tulajdonságok: A LUKAS BERLIN probléma nélkül keverhető minden klasszikus olajfestékkel, de elveszíti a vízzel keverhetőség tulajdonságát. A LUKAS BERLIN keverhető akrilfestékekkel és vízfestékkel. (Fontos! repedezés léphet fel, ha nem keverik rendesen, ne dolgozzon több rétegben vízfestékkel! Szóró festékkel keverve (1:1 vízzel) érdekes eredményt hozhat.

Milyen médiumok használhatók a LUKAS BERLIN-hez?

LUKAS BERLIN módosított lenolaj (2250) lassítja a száradást és testesebbé teszi a festéket. Felhasználható a saját vízzel keverhető festékének előállításához.

Ugyanez igaz a LUKAS BERLIN módosított standolajra (2251). Ez ráadásul fényt is ad a festékhez.

A LUKAS BERLIN 3-as módosított médium gyorsítóként viselkedik és „vékonyabbá” teszi a festéket. Ez a médium enyhe fehéredést okozhat a festés közben, de ez teljesen eltűnik a száradási idő közben.

Ezen felül minden más LUKAS olajfesték médium használható kis koncentrációban (maximum 30%), és ugyanaz az eredmény érhető el, mint a klasszikus olajfestékeknél, anélkül, hogy elveszítené a vízzel keveredés tulajdonságát. Ha nagyobb mennyiségű médiumot adunk hozzá (30% fölött), a vízzel keverhetőség teljesen eltűnik. A médiumokat fel kell rázni használat előtt, gondosan elkeverni a festékkel és vizet hozzáadni a hígításhoz.

Ecsetek: Az ecset fontos eszköze a művésznek. Befolyásolja a művész technikáját. A jó minőségű ecset nagy jelentőségű. Sörte ecset használatos, amikor normális vastagságban alkalmazzuk a festéket. Ez tisztán látható ecsetvonásokat eredményez. Természetes sörte ecset pl. Borciani ♦ Bonazzi No. 50 vagy 51. Olcsóbb megoldás a szintetikus ecsetek használata, pl Borciani ♦ Bonazzi No. 820 - 821 - 822 UNICO

Festési felületek: Az olajfestéshez és a LUKAS Berlinhez a felületet úgy kell előkészíteni, hogy megakadályozzuk az olaj bejutását a felületre. Hogy egyszerűbb legyen, és biztosítsuk a megfelelően előkészített felületet, javasoljuk az előkészített felületeket, mint például a Corte feszített vásznak. Kezdőknek a Basso feszített vásznakat javasoljuk. A Corte Classic és Corte 3D feszített vásznakat mind kezdőknek, mind professzionális művészeknek is ajánljuk. A festőtömbök alkalmasak a kisebb munkákhoz vagy tanuláshoz, gyakorláshoz. (pl. Hahnemühle olaj tömb)

Kiegészítők: Javasoljuk paletta és festékkeverő használatát a festékek összekeveréséhez vagy médiumok hozzáadásához. A paletták leginkább fából vagy fémből készülnek. A LUKAS paletta ívek, amelyek papírból készülnek, szintén nagyon praktikusak erre a használatra.

Lakk: A lakkok védik a festményt a piszoktól, portól, nikotintól és más környezeti hatásoktól. A festéknek teljesen meg kell száradnia a lakkozás előtt. A festék vastagságától és a médiumok használatától függően a száradás 1 héttől fél évig is tarthat. Javasoljuk a LUKAS aerosol lakk spray-k Ezek három fajtában elérhetők, Lukas film spray fényes (2321), matt (2322) vagy selyemfényű (2324).

Festőállványok: Az olajfestmények általában felállítva készülnek. Ezért az állvány szükséges támaszként. A festőállványok különböző típusban és méretben a festmény tökéletes tartását biztosítják. A kezdőknek javasoljuk a mobil LUKAS tábori állványt (5590 C) vagy a stabil LUKAS Academy állványt (5591 C).