Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Lukas Cryl Studio

Professzionális minőségű művész akrilfesték

1862 óta a Dr Fr. Schoenfield és a LUKAS név a legjobb művészek védjegye. Még Vincent van Gogh is bizonyítottan használta a LUKAS ház termékeit, az ismert mester leginkább Düsseldorfból rendelte a festékeket.  Jelenleg számos művész a világ minden tájáról használja a 145 éves hagyományú termékeinket.

Mint az első gyártók egyike az európai kontinensen, 1964-ben a LUKAS akrilfestéket fejlesztett ki, hogy kielégítse a művészek igényeit egy modern, vízzel oldható, gyorsan száradó festékkel, ez a LUKAS CRYL.

A LUKAS CRYL STUDIO akril festékkel meglehetősen alacsony áron kínálunk jó minőségű alternatívát. Ezt az akril festéket a pigmentek és kötőanyagokon végzett kutatásokra építve fejlesztettük ki. Csak magas minőségű pigmentek használtak magas rugalmasságú akrilátokban.

Jó fedést biztosít az értékes pigmentek magas koncentrációja, lényegesen magasabb, mint a tipikus gazdaságos festékekben.

A felhasznált pigmentek kiváló fényállósággal rendelkeznek. Egyik festéknek sem alacsonyabb a fényállósága 6-7-nél, egy nemzetközileg elfogadott 8 lépcsős skálán. (kivéve a fluoreszkáló és fénylő festékek sötét árnyalatban, technikai okok miatt)

A magas minőségű akrilátok használata, mint kötőanyag, kiváló nedvszívást eredményez különböző felületeken, mint pl. karton, vászon, műanyagok, üveg, és egyben rugalmas és erős felületet képeznek. Ez lehetővé teszi a vastag rétegek felhordását a repedezés veszélye nélkül.

A festék közepes sűrűségű, ami a legváltozatosabb alkalmazásokat teszi lehetővé, az egyszerű felhordástól a könnyű struktúráig.

Az átlagos száradási idő 20 perc 100-as ecsetvonás vastagsággal.

A LUKAS CRYL STUDIO keverhető minden LUKAS akril festék termékkel (LUKAS CRYL Liquid, LUKAS CRYL TERZIA, LUKAS Illu-festék) és minden LUKAS médiummal.

Az egyik legnagyobb előnye ezeknek a festékeknek az alacsony áruk, összehasonlítva a hasonló fedésű és intenzitású festékekkel, különösen, ha nagy mennyiségben használják.

Médiumok

Akril lassító

Lelassítja az akril festék száradását és hosszabb wet-on-wet technikájú festést tesz lehetővé. Két verzióban kínáljuk a lassítót, folyadék (2262) és gélszerű anyag formájában (2236). Hogy körülbelül kétszeresére növelhessük a száradási időt, maximum 10%-ban adagoljuk a folyadékot és 50%-ban a gélszerű médiumot. Előtesztelés szükséges, mivel a színek áttetszőbbé válnak a hozzáadásuk után.

Médiumok hozzáadásával a festék tulajdonságai a festő igényeihez igazíthatóak.

Akril médium/ akril kötőanyag: Ez egy akrilgyanta diszperzió, amivel a LUKAS CRYL Liquid hígítható, anélkül, hogy megváltozna a festék kiemelkedő tapadási minősége. (2207)

LUKAS CRYL médium 1. Ez a gélszerű késleltető anyag lehetővé teszi, hogy az akrilfesték hosszabb ideig festhető legyen. A festék tovább felhasználható marad a palettán, ha vékonyan bevonjuk a LUKAS CRYL médium 1-gyel. (2237)

Fényes akril médium: Az akril festék csillogását fokozza ennek a médiumnak a hozzáadása a festékhez. (2258)

Matt akril médium: Ennek a médiumnak a hozzáadása matt hatást kölcsönöz a festéknek. (2259)

Akril paszta /Modellpaszta: Ezzel a pasztával kisebb-nagyobb felületi egyenetlenségeket lehet eldolgozni. Száradás után a pasztát közvetlenül az akrilfestékre lehet festeni. (2260 vagy 2264 )

Könnyű struktúrpaszta: Ezzel a pasztával majdnem fehér felületet lehet elérni, nagyon kis súllyal. Különösen alkalmas nagy méretű munkákhoz, vagy amikor több réteggel dolgozunk, hisz csökkentheti a vászon teherbírását. (2265)

Akril paszta / Modell paszta kvarchomokkal, extra durva: Erősebb és kevésbé erős felületeken is használható. A kvarchomok szemcsés felületet biztosít, ami egyedülálló jelleget biztosít a képnek. (2263 vagy 2266 stúdió minőségben)

Átlátszó akril gél / kristály gél: Ennek hozzáadásával az akrilfesték alkalmasabbá válik a fényezésre. Az áttetszőség emelkedik a hozzáadott mennyiséggel, és növeli a LUKAS CRYL Liquid viszkozitását. (2261 és 2267)

Lakk: Az akrilfestékek vízállóan száradnak és viszonylag tartósak. Ha szeretné védeni a kész munkát piszok, por, nikotin foltok stb. ellen, megvédheti a felületet lakkal. A lakkozás előfeltétele, hogy a kép teljesen száraz legyen. Mivel az akrilfestékek gyorsan száradnak, a lakkozást általában másnap el lehet végezni. A LUKAS nagy választékban ajánl jó minőségű lakkokat (amelyek alkalmasak akril festékekhez), amelyeket lehet festeni ecsettel vagy permetezni.

LUKAS CRYL fényes lakk 2209

LUKAS CRYL selyemfényű lakk 2204

LUKAS CRYL matt lakk (2208)

LUKAS fényes spray (2321)

LUKAS selyemfényű spray (2324)

LUKAS matt spray (2322)

A lakkok ugyanolyanok maradnak, sok év után is, alkohol és terpentin olajban oldhatóak, így a lakkot bármikor el lehet távolítani.

Ecsetek: Az ecsetek fontos eszközök a művészeknek. Ezek határozzák meg a kézmozdulatot, és befolyásolják a technikák elsajátításának sikerét. A jó minőségű ecset nagy jelentőségű, még akkor is, ha az akrilfestékekhez minden kereskedelemben kapható ecset alkalmas. Különösen az akril festékhez szintetikus szálú ecsetek használandók, mivel ezeket könnyen lehet tisztítani. Akril festéshez a Borciani ♦ Bonazzi No. 800 - 801 802 UNICO szintetikus mongúz ecset ajánljuk.

Természetesen fontos, hogy mit festünk és milyen technikával. Minél higítottabb a festék, pl. nagyon aprólékos alkotásokhoz, annál finomabb ecset szükséges, akár Kolinsky ecset, amit általában a nagyon aprólékos akvarell festményekhez használnak.

Festési felületek
Minden zsírmentes anyaghoz, mint a vászon, karton, papír, farost, lemezek, kő, műanyagok, agyag vagy gipsz alkalmas. Azonban, némi előkészület lehet szükséges. A magas nedvszívó képességű felületekhez, mint a gipsz vagy a fényezetlen agyag, alapozás javasolt. (pl. LUKAS fehér Gesso 2335) Ha régi olaj vagy lakkfestékre használjuk az akril festéket, előtte érdesíteni kell a felületet. Hogy egyszerűbb legyen, és biztosítsuk a megfelelően előkészített felületet, javasoljuk az előkészített felületeket, mint például a Corte feszített vásznak. Kezdőknek a Basso feszített vásznakat javasoljuk. A Corte Classic és Corte 3D feszített vásznakat mind kezdőknek, mind professzionális művészeknek is ajánljuk. 

Festő kiegészítők

Ide tartoznak a paletták és festékkeverő vagy médium hozzáadását segítő tálkák. Az akril festékekhez a műanyag vagy papír paletták különösen hasznosak.

Festőállványok:  Az akril festményeket általában felállítva készítik, ezért festőállvány szükséges. A festőállványok különböző típusban és méretben a festmény tökéletes tartását biztosítják. A kezdőknek javasoljuk a mobil LUKAS tábori állványt (5590 C) vagy a stabil LUKAS Academy állványt (5591 C).

Festési technikák

Akvarellszerű használat: pl. a nedves-nedves (wet-in –wet) technikánál, úgy, mint a klasszikus vízfestékeknél száraz papíron. A festéket bőséges vízzel kell hígítani.

Normál fedésű alkalmazás: Gouache vagy Tempera stílusú festés, amelyben a fedőrétegeket párhuzamosan visszük fel. A színeket fehér hozzáadásával lehet halványítani.

Olajfesték típusú alkalmazás: A LUKAS strukturpaszták segítségével lehetséges. Különböző erősségű felületek hozhatók létre a felületen.