Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Linó eszközök

Rendezés:
Nézet:
Raktáron

Kifejezetten linómetszéshez gyártott művész linóleum lap. Ez a leggyakrabban használt és jól ismert (piacvezető) művész linóleum lap Németországban.
A német linó minőség nagyon könnyű megmunkálást tesz lehetővé. 

Technikai információ:

- 3,2 mm vastagságú
- lenolaj és parafa őrleményből készült
- szarvas-barna szín
- nem keményített felület (uni-Walton)

750 Ft -tól
Raktáron

A linómetszet vagy linónyomat legfontosabb alapanyaga a megfelelő nyomódúc vagy linóleum lap. Ez a magasnyomású grafikai eljárás a fametszésből alakult ki ahol jó minőségű körtefából készítették az alapfelületet a metszetekhez. Később ennek a kiváltására használták a linóleumot, ami valójában teljesen természetes anyagokból, parafalisztből és lenolaj keverékéből készül. 
Ez egy puhább, könyebben metszhető felületet biztosít a művész számára. A ma használatos művész linóleum lap valójában már csak nevében linóleum, mert pvc-ből készül mint a padlóburkolatok. 
Természetesen a Lukas művész linoleum lap nem helyettesíthető egy egyszerű pvc padló burkoló lappal. A Lukas ezt a pvc alapú felületet kifejezetten a művészi igényű grafikai munkákhoz fejlesztette. A 3,2 mm vastag lap megfelelő puhaságú ahhoz, hogy a metszőkéssel a legfinomabb részleteket is ki tudjuk alakítani a munka során. A készre metszett felület megfelelő alapot biztosít a tökéletes lenyomat elkészítéséhez, mert ennek megfelelően van kialakítva a linóleum lap mikrostruktúrája. Egyenletesen lehet a festéket felhengerezni és a nyomópapírra tökéletesen átadja a lenyomat készítés során a finom részleteket is. 
A sokszorosítási eljárás során többszöri lenyomat készítés után sem telítődik a linóleum lap festékkel. Könnyen tisztítható és újra felhasználható. Igényes grafikai munkákhoz jól alkalmazható, de a kezdők számára is könnyen metszhető felületű. Lehetőséget biztosít az alkotás során a könnyed megmunkáláshoz. 5-féle méretben kapható.

3.690 Ft -tól
Raktáron

Kedvező árú, erős, könnyű, nikkelezett drótból készült festékező henger. Praktikus támasztékkal az oldalán, hogy a henger -használaton kívül- ne kenje össze a munkafelületet. A henger átmérője 20 vagy 30 mm, a gumi vastagsága 3 vagy 4 mm. A henger belseje műanyagból vagy alumíniumból készült, ami megakadályozza hogy a henger felszívja a nedvességet mint a fa hengerek esetében. A henger könnyedén eltávolítható a rugós acél fogantyúról ezért gyorsan és könnyen tisztítható. Ára és minősége teszi ezt a festékező henger családot a középiskolák és főiskolák körében rendkívül népszerűvé. 

A német ABIG manufaktúra a sokszorosító technikák széles skálájának részeként kiváló minőségű festékező hengereket kínál. Valamennyi henger gumi borítása ugyanolyan jó minőségű, víz és (bizonyos korlátozásokkal) olajálló. Ez az egyedülálló ár-érték arány teszi az ABIG hengereket a világ minden táján közkedvelté. 

1.990 Ft -tól
Raktáron

Gumival borított linó henger fa nyéllel többféle méretben 60-80-120 mm.
Minőségi strapabíró  Lukas termék.

4.090 Ft -tól
Raktáron

Művész linóleum lap és puha fa metszéséhez különösen népszerű a német ABIG manufaktúra készlete. Bükkfa nyéllel és egyedülálló nyomógombos penge eltávolítóval rendelkezik a könnyű és biztonságos cseréhez. Tartozik hozzá egy nagyon praktikus rekeszes műanyag tárolódoboz.  

Technikai információ:

- bükkfa nyél célszerű nyomógombos penge eltávolítóval
5 darab penge 0,6 mm-es edzett acélból:
- egy kis méretű V alakú penge finom metszéshez
- egy kis méretű U alakú penge kisebb metszéshez
- egy üreges U alakú 3 mm széles penge nagyobb metszéshez
- egy üreges U alakú 4 mm-es penge nagyon széles metszéshez
- egy penge az élek vágásához

2.900 Ft
Raktáron
ABIG linó metsző készlet 0,4 mm-es edzett acélból. Az összeállítás öt különböző pengét tartalmaz. Biztonságos bükkfa nyél penge eltávolítóval. Papír dobozban.
2.390 Ft
Raktáron
  • fa nyéllel ellátva
  • 5 válogatott metszőhegy
  • műanyag dobozban
4.190 Ft
Előrendelhető

Professzionális minőségű linókések a legkiválóbb anyagokból. Magas minőségű rugalmas, edzett szerszámacél kés és kiváló minőségű fából készült, nagyon jó fogású, gömb alakú nyél.

Linó-, fa- és bőrmetszéshez egyaránt ajánlott.

5 db metszőkés egybeépített nyéllel:

Szűk U-alakú (gömbölyített V-alakú) metszőkés szabályos vékony vonalak metszésére

Hegyes V-alakú metszőkés szabályos és szabálytalan vékony vonalak metszésére

Nagy U-alakú metszőkés extra széles vonalak és nagy felületek mintázásához

Közepes U-alakú metszőkés nagyon széles vonalak és nagy felületek mintázásához

Kis U-alakú metszőkés széles vonalak és kis felületek mintázásához

1 db kontúrkés egybeépített nyéllel: mélyebb vonalak előmetszésére, a linólemezek méretre vágásához

18.490 Ft
Raktáron

Kasimpex kiváló minőségű festékező gumihenger.

Stabil, tartós kivitel.

Használható: bármilyen grafikai technikához (fametszet, linometszet, litográfia, rézkarc)

8.990 Ft -tól
Raktáron

Fekete gumival borított 15 cm széles fa nyelű festékező henger.

5.490 Ft