Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Lukas Aquarell Studio

A legjobb ár-érték arányú professzionális minőségű akvarell festék

1862 óta a Dr. Fr. Schoenfeld és a LUKAS nevek jelképezik a csúcsminőségű festékeket. Még Vincent Van Gogh is bizonyítottan a Lukas cég festékeit használta, a híres mester Düsseldorfból rendelte festékeit.

A LUKAS AQUARELL STUDIO készítése során is a Lukas létrehozott egy olyan akvarell festéket – összehasonlítva a Master minőséggel – aminek kedvező az ára és alkalmas mind a kezdőknek, mint a profiknak. A LUKAS AQURELL STUDIO színskálája a modern akvarell művészek igényeinek megfelelően lett kialakítva, a 24 árnyalat kiegészíti az alapfelszerelést. A színintenzitást és áttetszőséget a jó minőségű pigmentek használata biztosítja, ezek minden színárnyalatban magas koncentrációjúak. Elképesztő csillogás és kiemelkedő keveredési tulajdonság jellemzi ezt a festéket – mivel a színárnyalatok 80 százaléka csak egy pigmentet tartalmaz. A használt pigmentek fényállósága magas, egyetlen AQUAREL STUDIO árnyalatnak sem alacsonyabb a fényállósága 6-7-nél a nemzetközi 8-as skálán. 

Az ecset nagyon fontos eszköze a művészeknek. Meghatározzák az ecsetmozgást és nagy hatásuk van a festmény végső kinézetében és az élvezeti szintet is meghatározza festés közben. Ezért fontos magas minőségű terméket választani.

A legjobb ecsetek az akvarell festéshez kétség kívül a természetes kolinsky ecsetek. Finomak, elasztikusak és kiváló a nedvszívó képességük. Olcsóbb alternatíva a szintetikus ecsetek. Akvarell festéshez a Borciani ♦ Bonazzi No. 800 - 801 - 802 UNICO vagy Borciani ♦ Bonazzi No. 820 - 821 - 822 UNICO ecseteket javasoljuk.

Általában az akvarell festékeket különleges akvarell papíron alkalmazzák. Ezek nagy választékban kaphatóak, ezek különböznek súlyban, felületi struktúrában és a felhasznált nyersanyagokban.  Cégünk különböző akvarellpapírokat forgalmaz. A kezdőktől a profikig mindenki megtalálhatja a neki megfelelő papírt választékunkból. Kezdőknek a 150 g/m2-es Hahnemühle Allegretto papírt javasoljuk. Ár-érték arányban legjobb választás a Bockingford akvarell papír, de forgalmazzuk a világ talán legjobb akvarell papírját a Sanders Waterfordot is.

Festő kiegészítők és médiumok

Hasznos eszközök

A Lukas természetesen jó minőségű kiegészítőket ajánl az akvarell festéshez. Ceruzával és krétával vázlatokat érdemes készíteni a kezdő tervekhez és motívumokhoz. A szivacs használható a felesleges vízfesték felitatásához vagy érdekes textúrák megalkotásához. (5549). Egy művész sem lehet meg ragasztószalag nélkül, hogy rögzíteni tudja a nedves papírt a festés és száradás közben (5570)

Maszkoló felületek, amelyekre nem festünk

Használhatja az alapozó médiumot (maszkoló folyadék) vízfestékekhez (2239).  Ezzel a médiummal kezelt felületek nem szívják be a festéket vagy később könnyen eltávolíthatóak egy puha radírral.

Festés problémás felületekre

Szintetikus nedvesítő adalékanyagok hozzáadásával (2255) a felületi feszültség csökkenthető és így kevésbé nedvszívó vagy zsíros felületekre is lehet festeni.

Akvarell festékek újrafestése

Általában a akvarell festékek vízzel oldhatóak maradnak száradás után is. Sellak szappan hozzáadásával a vízhez (2350) az oldhatóság csökkenhet, és ez lehetővé teszi a művésznek, hogy a megszáradt felületre újra lehet akvarell festékkel festeni.

A festék fényének növelése

Gumiarábikum hozzáadása (2352), ami az akvarell festék fő kötőanyaga, növeli a festmény csillogását, fényét és áttetszőségét.

akvarell festék és a lakk

Ne alkalmazzon lakkot a kész akvarell festékre. A finom árnyalatok módosulnak a lakktól, a papír töredezetté válhat és megsárgulhat. A képet be kell keretezni üveg mögé. Ez adja a legjobb védelmet a festménynek.

Festékeink fejlesztésében és gyártásában figyelembe vesszük az akvarellfestők speciális igényeit. Az alapanyagok kiváló minősége, a tudományos alapokra helyezett vegyületek és a több mint 145 éves tapasztalat biztosítják a termék csúcsminőségét, amelyet a profik és amatőrök is kedvelnek.