Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Oldószerek

Rendezés:
Nézet:
Raktáron

Desztillálással finomított fenyőgyanta terpentin. Többszörös desztillálás után a fenyő gyantatartalma távozik, csak a tiszta oldószer marad, ezáltal nő a matt hatás. Víztiszta, átlátszó hígító mindenféle színű olajfestékhez és médiumokhoz, amelyeket olajfestéshez használnak (kivéve alkoholos oldószerekhez). Kiváló oldószer különféle gyantákhoz. (pl. dammárgyanta és más gyantatípusok) Nagyobb mennyiségben gyorsítja a száradást.  Extra minőségű terpentin.

2.990 Ft -tól
Raktáron

Víztiszta, átlátszó hígító mindenféle színű olajfestékhez és médiumokhoz, amelyeket olajfestéshez használnak. (kivéve alkoholos oldószerekhez). Kiváló oldószer különféle gyantákhoz.  (pl. dammárgyanta és más gyantatípusok)

1.890 Ft -tól
Raktáron

Majdnem teljesen szagtalan hígító olajfestékekhez. Fő alkotóeleme az ásványi olaj. A desztillált petróleumból kémiai eljárással vonják ki a „szagos”, veszélyes anyagokat, ezáltal a hígító szinte teljesen szagtalanná válik.Használata: olajfestékek, ill. különféle - olajfestékekhez használt - médiumok hígítására, festőeszközök (ecsetek, paletta) tisztítására.
Figyelem! Nem használható természetes gyanták oldószereként és természetes gyantát tartalmazó oldatok hígítására.

1.490 Ft -tól
Raktáron

Klasszikus tisztító adalék olajfestékekhez. Fontos: az előzetes próba nagyon fontos a festékek oldhatóságának ellenőrzésére. Használja körültekintően! Tegyen egy kis Heliost egy szálmentes anyagra és tisztítsa a képet körkörös mozdulatokkal. Hagyja abba, amikor a ruha megszárad. Használjon terpentinolajt, hogy az ott maradó Heliost leitassa a kép felületéről (hajlamos besárgulni!). Értékes képeket csak szakember tisztítson!

2.990 Ft -tól
Raktáron

Festéshez használt eszközök, mint az ecset és paletták tisztítására alkalmas.
Fontos: nem alkalmas médiumnak az olajfestésben, nem alkalmas gyantához oldószerként vagy gyanta hígítóként.

1.990 Ft -tól
Raktáron

Oldószer keverék a régi lakkrétegek eltávolításához.
Fontos: előzetes tesztelés szükséges a festékek oldódásának ellenőrzésére. Óvatosan használja! (Értékes képeket csak szakember tisztítson!)

1.990 Ft -tól
Raktáron

A hagyományos recept alapján készült, legáltalánosabb festőmédium, amely egyharmad arányban tartalmaz terpentint, lenolajat valamint dammarlakkot. Optimális száradást, tartósságot biztosít a festéknek. Amennyiben tovább szeretnénk csökkenteni a száradási időt, célszerű a száradás gyorsító szikkatívot a festőszerhez adagolni. Használat előtt felrázandó.

790 Ft -tól
Raktáron
Desztillálással finomított festőgyanta terpentin. A legszélesebb körben ismert olajfesték hígító. Nagyobb mennyiségben használva növeli a matt hatást, valamint gyorsítja a száradást.
690 Ft -tól
Raktáron

Olajfestékekhez használható zárólakk.

Száradás után fényes felületet képez. Adalékanyagként és hígítószerként is használható.

Összetétele: dammárgyanta, terpentin

Oldószerei: terpentin

Veszélyességi figyelmeztetések: ártalmas, veszélyes a környezetre

1.150 Ft -tól
Raktáron
Lenmagolajból hidegen sajtolt, természetes állapotban hagyott, nyálkátlanított különösen értékes lenolaj.
560 Ft -tól
Raktáron

Olajfestékekhez használható zárólakk.

Száradás után matt, kissé selymes felületet képez.

Összetétele: dammárgyanta, terpentin, mattító szilikátvegyület

Oldószerei: terpentin

Veszélyességi figyelmeztetések: ártalmas, veszélyes a környezetre

1.150 Ft -tól